Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/8/3/stensethphoto.no/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 1936 Bakgrunn | stensethphoto

Min bakgrunn

Superfoto

Mitt første fotoengasjement var å etablere Superfoto på Tåsen Senteret på vegne av Olav Hauge as. Denne forretningen var en suksess gjennom hele 30 år, og er kun nylig lagt ned som følge av moderniseringen av fotobransjen, nesten ingen av de originale fotoforretningene eksisterer i dag.

Storo Foto

Etter noen år på Superfoto fikk jeg anledning til å starte min egen fotovirksomhet på Storo Senteret. Der hadde jeg til slutt 17 ansatte, butikk, fagavdeling med fotostudio og mørkerom, Fotograf Haming var ansatt som ansvarlig for fagsiden. Vi hadde også minilab med timesfremkalling, og salg av fotoutstur, TV og video.

Concorde Cruise Lines

I 1989 konstruerte jeg fotovirksomhet for de kontraherte skip til Concorde Cruise Lines, med kapasitet til 4500 passasjerer. Jeg satte opp et system med analog fotografering og digital videofotografering, med ansiktsgjenkjennelse av alle passasjerer for å kunne gjenfinne rett kunde i henhold til ansikt på bildene. Bildene ble vist på TV skjermer i riktig lugar, kunden valgte bilde fra liste, bilder med kunden på ble vist først. Når bildet var bestilt, ble det skrevet ut på sublimasjonsprinter i lugaren der og da. Dette var en ganske moderne løsning i 1990. Concorde ble to år senere desverre lagt ned som følge av den første Gulfkrigen.

Pixie International

Under arbeidet med ansiktsgjenkjenning til Concorde ble jeg kjent med Professor Bernard Jones og hans kone Dr. Janet Jones. Vi samarbeidet etter det om en lang rekke prosjekter, det førset var Pixie hvor vi lagde bildebehandlingsprogrammer, dokumentdatabaser og det som siden ble grunnstenen for 25 års samarbeide, bildeanalyse først og fremst brukt til deteksjon og bevegelsesanalyse.

Astraguard

Etter en opprivende konflikt mellom børs og katedral ble Pixie lagt ned, og Astraguard ble etablert. På  vegne av teknologien i Astraguard har jeg gjennomført en rekke prosjekter, som sikring av Skien Kretsfengsel, OSIKAN, Den finske presidentboligen, museet i Vasa og mandre andre steder. Senere har det blitt mer forskningsrelaterte prosjekter, mye med Statnett, bl.a. galloperende liner, lynregistrering, reinsdyroppførsel, ising og drift av forskningstasjon på Gaustatoppen.

Brednett

I år 2000 kjøpte vi et småbruk i Solør, der var det ikke internett, så jeg gikk til de lokale kommunene og foreslo at vi skulle bygge ut nett, og det ville de. Brednett ble skapt, og etter noen år hadde selskapet behov for større investeringer enn kommunene kunne forsvare, og selskapet ble solgt til Hafslund. De spurte om jeg vill være daglig leder, og det var jeg til vi flyttet tilbake til Oslo i 2007, bl.a. for å støtte Bernard & Janet Jones i etablering av et nytt selskap. Jeg begynte også så smått og assistere kunder med foto og bildebehandling, og det har jeg holdt på med siden, antallet kunder stiger og omsetningen øker i tråd med utvidelsen av tilbudet.